Hotline: +603-8893 0600
Login or Register

Semua Kempen

People around the world are raising money for what they are passionate about.

Zakat

Sedekah yang diberikan akan digunakan untuk mana-mana kes kecemasan perubatan yang diterima dan dilaporkan kepada pihak iKasih.com

The form does not have Goals enabled.

Sedekah / Endowment

Sedekah yang diberikan akan digunakan untuk mana-mana kes kecemasan perubatan yang diterima dan dilaporkan kepada pihak iKasih.com

The form does not have Goals enabled.

Hakimi Abdullah (3 Tahun): Dijangkiti Mycoplasma

Muhammad Hakimi Bin Abdullah seorang kanak-kanak yang ditinggalkan oleh kedua ibu bapanya. Adik Hakimi pada awalnya menghadapi demam yang berpanjangan dan ibu angkatnya telah membawa dia ke Hospital Kuala Lumpur dan telah mendapat rawatan di sana. Ibunya angkatnya telah menanggung hutang kos rawatan sebanyak RM 35,000.00. Dia telah dibawa pulang ke Johor untuk mendapat rawatan selanjutnya di Hospital Sultanah Aminah Johor Bharu (HSAJB).

RM0 of RM35,000 raised

Eiffa Hazeeqa (14 Tahun): Dijangkiti Penyakit Jantung Kongenital

Nur Eiffa Hazeeqa Bt Mohd Hafiz menghidap penyakit Crohn, Bronchiolitis obliterans dan penyakit jantung kongenital. Adik Effa memerlukan dana sebanyak lebih kurang RM51,984.00 untuk rawatan dan kos perubatan bagi tahun 2020. Buat masa sekarang Adik Effa di tahan dan mendapat rawatan di PPUM di bawah rawatan selian Prof. Dr Ng Ruey Terng.

RM16,166 of RM51,984 raised

Amizan Tahir (18 Tahun): Dijangkiti Diabetis Tahap 1

Mohammad Amizan Bin Tahir menghidapi penyakit diabetis tahap satu. Beliau memerlukan pembelian alat ujian tahap gula dalam darah. Ayahnya mengalami minor stroke di mana lumpuh separuh badan, manakala emaknya bisu.

RM0 of RM700 raised

Nur Anis Ellysa (15 Tahun): Badan Melecur 39% Memerlukan Pembedahan Plastik & Pembinaan Semula Kulit

Pihak KASIH telah menguruskan rawatan laser pada muka adik Anis buat kali pertama yang dikendalikan oleh Dr Wan Syazli . Beberapa siri rawatan susulan akan dibuat berdasarkan kepada perancangan doktor terlibat dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa.

RM25,692 of RM47,000 raised

Ali Hateem: Kanak-Kanak Berumur 11 Tahun Ini Mengalami Kompilasi Jantung Berlubang

Ali Hateem Bin Ali Helal mengalami komplikasi jantung. Mula dikesan ketika mendapat rawatan secara percuma di Klinik Kasih Wanita dan Kanak – Kanak Cyberjaya. Dr Johan Aref Jamaluddin, Pakar Pediatrik (Kardiologi) KASIH telah merujuk adik Ali untuk mendapatkan rawatan selanjutnya di Institut Jantung Negara (IJN).

RM13,500 of RM50,000 raised

Putra Danny (5 Bulan): Alami Komplikasi Jantung Berlubang

Dia perlu kerap menggunakan mesin tersebut dan sedut mudah alih diperlukan untuk beliau untuk dia stabil untuk dilepaskan pulang ke rumah. Memerlukan dana untuk membeli mesin CPAP untuk kegunaan dirumah. lain.

RM6,641 of RM10,000 raised

Adik Burhan: Masalah Usus Tidak Bersambung Perlukan Dana Segera

Muhammad Burhan bin Hussain dilahirkan dengan mengalami masalah usus tidak bersambung. Dia telah dipindahkan dari Hospital Port Dickson ke Pusat Perubatan Sunway, untuk membuat pembedahan, tetapi disebabkan kekurangan dana, pembedahan tersebut tidak dapat dibuat. Pihak KASIH telah mengambil tanggungjawab mengumpul dana bagi membiayai kos pembedahan tersebut. Dan berjaya dilaksanakan di Prince Court Medical Centre.

RM47,850 of RM47,000 raised